Ons interieur door de tijd heen

Geplaatst door op dec 11, 2012 in weblog | 0 reacties

Ons interieur door de tijd heen

Als je kijkt naar interieurs uit vroeger tijden, zie je grote verschillen met hoe wij er tegenwoordig thuis bij zitten. In de dertiger jaren zag je voornamelijk losse stoelen rond een kleine salontafel. Gedekte kleuren, hooguit met een klein patroontje en strakke vormen en weinig tierelantijnen. Later, in de jaren zeventig werden de kleuren en patronen wat uitbundiger. Veel oranje, groen en schaduwbruin, zoals dat toen genoemd werd. Grote bloemen op het behang en ook kwamen er veel geometrische patronen voorbij. De televisie was voor het eerst een bepalende factor in de huiskamer. Iedereen was in die tijd zelf in het bezit van een televisie. Het waren in onze ogen grote bakken die veel plaats innamen. Meestal was de zitkamer of de zitkuil, ook erg zeventiger jaren, ingericht rond de beeldbuis. Iedereen zat om de televisie heen. Er waren nog maar weinig zenders om uit te kiezen. Iedereen keek bijna naar hetzelfde programma. De uitzendingen waren de volgende dag dan ook het gesprek van de dag.

Hoe anders is dat nu. De televisie speelt nu meestal geen hoofdrol meer in ons interieur. We kijken ook niet alleen televisie, maar ook op onze laptop of tablet. We kijken nu ook steeds meer achteraf, wanneer het ons uitkomt. De televisie is dan ook niet meer het middelpunt in het interieur. Soms staat de televisie zelfs in een kastje, zodat hij alleen zichtbaar is als er gekeken wordt. We gebruiken tegenwoordig ook kleuren in ons interieur. Een donkergrijze wand of juist in speels blauw, het kan nu allemaal. Ook zijn er trends, zoals het ophangen van foto’s. Tegenwoordig niet alleen meer in saaie lijsten, maar op canvas of aluminium behoren tot de mogelijkheden. Of zelfs als fotobehang; zo heb je je mooiste herinnering kamerbreed in je woonkamer.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>