Heel Holland Bakt brengt mensen samen

Geplaatst door op aug 12, 2013 in weblog | 0 reacties

Heel Holland Bakt brengt mensen samen

Sinds 5 juni is het kookprogramma ‘Heel Holland Bakt’ op de Nederlandse televisie te zien. Omroep Max kwam met deze Nederlandse versie van de zeer populaire Engelse ‘The Great British Bake Off’. Deze Engelse serie is sinds 13 juli op de publieke zender te zien. In het kookprogramma strijden amateurbakkers met een passie voor bakken met elkaar om de titel ‘de beste thuisbakker’. Op 24 juli was de finale van Heel Holland Bakt op televisie te zien, bekeken door 1,2 miljoen mensen.

Heel Holland Bakt is een tv-programma dat juist weer het hele gezin gezamenlijk op de bank krijgt en niet ieder achter zijn eigen beeldscherm. Meer dan een miljoen televisiekijkers zien elke week hoe de deelnemers zich soms met moeite door de opdrachten heen worstelen. Jurylid Janny van der Heijden stelt dat mensen zo graag naar het programma kijken omdat het blijheid uitstraalt en een mengeling van herkenbaarheid en positieve tuttigheid heeft. Ondanks dat het een wedstrijd is, zijn de deelnemers erg positief naar elkaar en steken zij elkaar zelfs de helpende hand toe. Er heerst geen harde strijd, iets dat velen blijkbaar kunnen waarderen.

heel-holland-bakt-in-actie

Het succes van het programma is zo groot dat mensen zich al kunnen aanmelden voor een nieuw seizoen in 2014. Gezien het succes is het de verwachting dat er al snel vele inschrijvingen zullen volgen. Mede daarom wordt er over nagedacht om van te voren een selectieprocedure in te stellen. Zo wordt er al een voorselectie gemaakt tussen alle aanmelding. Het is dan ook raadzaam om nu al voorbereidingen te treffen. Ga met nieuwe recepten aan de slag en bak met jou eigen identiteit bestaande recepten. Hiermee zorg je ervoor dat jou werkveld niet beperkt is tot een bepaald aantal recepten.