De TV van de toekomst

Geplaatst door op nov 16, 2012 in weblog | 0 reacties

De TV van de toekomst

Ooit vroeg von Daenicke zich af of de Goden kosmonauten waren. Hij filosofeerde over een buitenaardse beschaving die ons mensheid geholpen heeft bij onze ontwikkeling van aap naar de huidige mens. Als dat zo is dan weten zij ook waar wij de komende 2000 jaar heen zullen gaan. De afgelopen 2000 jaren waren jaren waarin we ons ontwikkeld hebben. Waarin onze moderne wereld ontstond. De wereld waarin de tv zo centraal is komen te staan. Waarin men zich geen wereld zonder radio kan voorstellen.

Dus de vraag is. Wat volgt? Het huis van de toekomst laat een glimp zien van wat ons te wachten staat. Een wereld voorzien van de meest fijnzinnige digitale ondersteuning die we ons maar kunnen voorstellen.

Dankzij de tv kunnen we nu al camera’s maken die auto kunnen helpen om niet achterop te rijden of om te parkeren. Met hulp van computers kunnen deze camera’s binnen een paar jaar onze auto’s besturen. We rijden de snelweg op en haken aan bij een groepje voorbij komende auto’s. We toetsen in waar we naar toe willen en kunnen vanaf nu rustig naar een film kijken op de digitale tv die wij in de auto hebben, want alles gaat automatisch. Aangekomen bij de juiste afrit zal de auto zich melden en uit de rij gaan, waarna men het stuur weer kan overnemen.

Radio en tv hebben er al aan bijgedragen dat ons leven niet alleen makkelijker, maar vooral ook gecompliceerder is geworden. Dat zal alleen maar toenemen. Men zal dat niet zo zien, met name de jongeren niet, aangezien zij opgroeien met de veranderingen. Voor de ouderen zijn het vaak ingrijpende veranderingen. Wat nu Facebook of Skype is zal straks een videotelefoon zijn, die in huis staat of is ingebouwd, die je met je meedraagt en die in de auto is ingebouwd.
Wat nu een plat scherm aan de wand is zal in de nabije toekomst een nog dunner, doorzichtig, stuk plexiglas zijn dat verplaatsbaar is doordat het draadloos is. Dat dag en nacht aan zal blijven en het huis tegen inbraken zal beschermen. Dat programma’s zal vertonen of films, maar dat ook zelfstandig zal schakelen als er iets ernstigs is gebeurd. Dat mee zal denken en wie weet tegen ons zal praten alsof het een levend wezen is.

De televisie, waar de radio allang in geïntegreerd is wordt een zo belangrijk deel van ons leven waar we niet alleen niet meer zonder kunnen, maar dat we zullen erkennen als net zo belangrijk is als de mens zelf. Want wie is die mens zonder de tv, die zijn leven stuurt, steunt en mee bepaalt? Wist die eerste tv in 1950 al dat hij zo snel de hele wereld zou veroveren en zou beheersen? Als de Goden echt kosmonauten zijn dan wis en waarachtig. Als niet dan hebben we als mens een paar fouten gemaakt. Althans er van uitgaande dat we onze macht niet aan de machine wilden weggeven.